Tilbake

Bygdekino

KINODAGER
høsten 2015
Skotselv kulturhus mandag 31.8. 14.9. 12.10. 2.11. 23.11. 14.12.


Nye aldersgrenser på kino fra 1. juli

Den nye loven om beskyttelse av barn mot skadelig innhold i bildeprogram, også kjent som beskyttelsesloven, trer i kraft 1. juli 2015. Det betyr nye aldersgrenser på filmer som skal vises på kino.De nye aldersgrensene er følgene:

A - tillatt for alle

6 år – alle barn sammen med voksne

9 år – barn ned til 6 år sammen med voksne

12 år – barn ned til 9 år sammen med voksne

15 år – unge ned til 12 år sammen med voksne

18 år – absolutt aldersgrenseDen tidligere 11-årsgrensen blir erstattet av henholdsvis 9- og 12-årsgrense. Barn inntil tre år yngre enn aldersgrensen kan fortsatt se filmen i følge med en foresatt.

Plakat om nye reglene vil komme på det enkelte visningssted.

​Skotselv kulturhus
 
 
Bygdekinoen
Julekongen - Full rustning
Trailer       Stor  
 
Julekongen - full rustning
  Filmfakta
Premiere: 23.11.2015
Originaltittel: Julekongen - Full rustning
Genre: Barnefilm / Familiefilm
Regi: Thale Persen
Skuespillere: Stella Irene Stenman, Vetle Qvenild Werring, Emma Storvik, Bjarte Tjøstheim, Kyrre Hellum, Maria Brandshaug,Tone Mostraum, Nils Jørgen Kaalstad, Herborg Kråkevik,
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Lengde: 1 t. 33 min.
Sensur: 6 år
Begrunnelse: Enkelte mørke scener og kraftige effekter gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

 
  Anmeldelser
Dagbladet Terningkast 4
Stavanger Aftenblad Terningkast 4


Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis. Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen, fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri.

Mira er dypt bekymret. Julen står for døren og familien har rotet det så til økonomisk at de knapt har råd til julepynt. Mens Mira gjør sitt beste for å prøve å skape litt julestemning, bruker storebroren all sin tid på å drømme om prinsesse Eiril i Ridderdalen. Julen for tre år siden fant nemlig Mira og Kevin en hemmelig Ridderdal full av spennende eventyr, onde trollmenn og prinsesser. Men, hulen som ledet inn dit raste sammen og siden det har det vært helt stille. Så en dag blir en forfrossen jente funnet bevisstløs i skogen og tatt med til bygdas sykehus. Til Miras og Kevins store overraskelse viser det seg å være prinsesse Eiril. Det må ha åpnet seg en ny inngang til Ridderdalen, men hva har skjedd der inne? Sammen finner Mira og Kevin inngangen. Ridderdalen er uhyggelig og skummel. Den onde trollmannen Snerk har tatt makten ved hjelp av en magisk rustning og avlyst julen. Nå leter han og de onde ridderne hans ustanselig etter Eiril og den siste delen av rustningen - den magiske hansken Eiril lager snø med. Får Snerk tak i den har han full rustning og alt håp vil være ute for julen og de gode kreftene i Ridderdalen. Snart vikles gode og onde krefter inn i et kappløp om å finne Eiril og den magiske hansken. Et fredelig og julepyntet nabolag snues på hodet. Snerks magiske rustning gir de onde overtaket, men det finnes krefter som er enda sterkere enn våpen og magi - og det er det bare Mira som har forstått. Kan Mira redde julen både for Ridderdalen og familien sin?
Om Julekongen

 
Skotselv kulturhus
 
 
Bygdekinoen
The Hunger Games: Mockingjay Part 2
Trailer       Stor  
 
The Hunger Games: Mockingjay Part 2
  Filmfakta
Premiere: 23.11.2015
Originaltittel: The Hunger Games: Mockingjay Part 2
Genre: Action / Drama / Spenning
Regi: Francis Lawrence
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Gwendoline Christie, Natalie Dormer, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Sam Claflin, Jena Malone, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Philip Seymour Hoffman, Willow Shields
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 16 min.
Sensur: 12 år
Begrunnelse: Filmen har en dyster stemning, og inneholder enkelte skrekkeffekter og lite nærgående skildringer av krigshandlinger. Den får derfor 12-årsgrense.

 
   


Mens hele Panem rystes av total krig, står vi foran den endelige konfrontasjonen mellom Katniss og President Snow. Sammen med en gruppe av sine nærmeste venner og allierte, inkludert Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) og Peeta (Josh Hutcherson), setter Katniss og avdelingen fra Distrikt 13 livet på spill for å frigjøre hele Panem fra tyranniets grep.

De skal orkestrere et attentat på President Snow, som på sin side mer enn noen gang før er ute etter å knuse både Katniss og alle hennes allierte. De dødelige feller, livsfarlige fiender og tunge moralske valg Katniss står overfor i dette dramatiske siste kapittelet av The Hunger Games-sagaen vil sette henne på større prøver enn noe hun opplevde under Dødslekene.

The Hunger Games-suksessen har tatt en hel verden med storm, og har globalt spilt inn over 2,2 milliarder dollar på kino. I The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, innser Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) at det ikke lenger handler om å overleve neste dag - men at hele Panems fremtid står på spill.

 

 

 

 

 


 


Ny og aktuell film

Bygdekinoen viser fersk og aktuell film. Vi velger filmer som når et bredt publikum, men viser også smalere film på enkelte steder som ønsker dette. Bygdekinoen retter seg særlig mot barn og ungdom. Hver kinokveld har vi som regel to forestillinger, hvorav den ene er for barn. Vi kan også arrangere skolekinoforestillinger, og vise film i tilknytning til festivaler og andre arrangementer utenom det ordinære filmprogrammet.


Kulturkort

Kulturkortet er et kulturpolitisk tiltak med målsetning om å gi ungdom bedre tilgang til kulturopplevelser. Kortet er et samarbeid mellom fylkene og Kulturdepartementet. Med kulturkortet skal ungdom få anledning til å benytte seg av et bredt kulturtilbud og oppdage nye kulturuttrykk. Bygdekinoen inngår i ordningen med virkning fra 2013 med å gi en rabatt til ungdom på kr 20 på billetter til 2. forestilling mot framvisning av kortet.

 .